Hoe kies je jouw trouwfotograaf

Hoe kies je jouw perfecte trouwfotograaf

Tja wat kan je allemaal verwachten van een bruidsfotograaf? Zodra je verloofd bent begint de zoektocht om jouw perfecte bruiloft samen te stellen. Vaak begin je met een trouwjurk, trouwlocatie en de trouwdatum. Al vrij snel daarna komt de trouwfotograaf aan bod. Elke trouwfotograaf heeft zijn eigen stijl van fotograferen, na bewerken maar ook van werken. Dat maakt de keuze nogal ingewikkeld en misschien zelfs wat onoverzichtelijk. Want hoe kies je nou jouw perfecte trouwfotograaf? Ik ga je helpen met een paar tips.

1. De klik met jouw trouwfotograaf.

Het aller belangrijkste is misschien wel de klik met je trouwfotograaf. Hij of zij is namelijk de hele dag bij jou. Dan is het natuurlijk wel zo prettig dat jij je ook op je gemak voelt bij deze bruidsfotograaf. Dus plan een kennismakingsgesprek om te kijken of je een klik hebt met jouw trouwfotograaf.

2. De stijl van de fotograferen.

De stijl van fotograferen is niet te verwarren met de stijl van de nabewerking van de fotograaf. Bij de fotografie stijl gaat het echt om de manier van fotograferen. De ene fotograaf is knetter goed is het maken van geposeerde fotos. Terwijl de andere trouwfotograaf juist meer een documentaire fotografie stijl heeft.

 

Zelf zou ik mijn fotografie stijl omschrijven als spontaan, ontspannen en puur. Ik hou niet van gemaakte poses of een nep lach. Ik wil jouw echte oprechte lach zien, die lach waarvan je ogen gaan stralen en je kriebels in je buik krijgt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat jullie bruiloft goed gedocumenteerd wordt. Ik krijg regelmatig te horen dat ik momenten heb vastgelegd op een bruiloft die het bruidspaar niet eens hebben gezien. Perfect! Dat is mijn doel. Een mooi journalistiek overzicht van jullie perfecte bruiloft.

3. De kunde van jouw trouwfotograaf

Dat klinkt misschien wat abstract of koud, maar jij wilt toch de beste foto’s van jullie bruiloft? Hier hoort niet alleen het vangen van de juiste momenten bij maar ook dingen als compositie, creativiteit en lichtgebruik. Een trouwfotograaf moet kunnen fotografen in alle lichtomstandigheden. En hier is een berg creativiteit en technische kennis voor nodig. Nu heb jij misschien niet het technische oog om dit goed te beoordelen. Maar vraag aan je fotograaf naar foto’s die gemaakt zijn in verschillende lichtomstandigheden. Dan zie je het snel genoeg.

Dit zijn, naar mijn mening, de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kiezen van jouw trouwfotograaf. En nu hoor ik je nog denken “en de prijs dan”? Dat is niet het belangrijkste. Helaas is daar geen pijl op te trekken. Je ken een mega goede fotograaf hebben die startend is en daarom nog een lage prijs hanteert of de hoofdprijs betalen en toch niet blij zijn met je foto’s. De prijs zegt hier helemaal niks over.

 

Kijk daarom naar: de klik met je fotograaf, de stijl van fotografen en de kennis en kunde van de fotograaf. En vergeet niet je gevoel te vertrouwen 😉

 

 

 

Gaan wij binnenkort kennismaken?

 

Lieve groet, Anne

Trouwfotograaf Award Wedisson
Trouwen soestduinen
Trouwfotograaf Nijkerk

Wil je meer blogs lezen?

In deze blogs lees je onder andere meer over verschillende bruiloften.

Beschikbaarheid

Wil jij weten of ik beschikbaar ben op jullie trouwdag? Laat hieronder jouw gegevens achter en je ontvangt zo snel mogelijk bericht van mij met meer informatie over mijn beschikbaarheid.