Fotoshoot wat trekken we aan?

Help! Een fotoshoot. Wat moet ik aantrekken?

In de afgelopen periode stonden er nogal wat fotoshoots op de planning. Met name gezinsshoots. En bij elke shoot, die geboekt wordt, krijg ik de vraag: “Heb je nog tips voor mij wat ik het beste aan kan trekken?”

Heb je nog kleding tips voor mij

Als je bij mij een fotoshoot boekt ontvang je sowieso een magazine met tips & tricks voor de fotoshoot. In het magazine staat een duidelijke omschrijving van wat je kan verwachten voor, tijdens en na de fotoshoot. Ik geef praktische tips over wat wel en niet te dragen tijdens de fotoshoot. En ik geef een aantal voorbeelden van kleding en kleurstellingen waar je voor zou kunnen kiezen. Ik heb ook een Pinterest bord gemaakt, met daarop voorbeelden ter inspiratie.

Maar dit is eigenlijk niet het belangrijkste.

Een tijdje terug stond ik zelf op de plek van het gezin dat op de foto gaat. Voor een verjaardag in de familie, maakte ik foto’s van alle gezinnen en dus moest mijn gezin er ook aan geloven.
Ik moest dus zelf ook aan de slag voor een outfit. En ik deed hetzelfde als dat jij waarschijnlijk ook zou doen. Mijn hoofd breken over de outfits en dook de online winkels in, opzoek naar 5 “perfecte” setjes kleding. (Want ja, de kleding kasten van mijn kinderen zijn ook gevuld met vrolijke, felle kleuren en drukke prints, die niet geschikt zijn voor een mooie foto.)

Tijdens het online shoppen realiseerde ik me gelukkig al snel dat dit niet de oplossing is. Ik ga geen kleding kopen voor mezelf en de kinderen speciaal en alleen voor een fotoshoot. Dus koos ik voor dagelijkse outfits. Voor mijn dochters allebei een jurk en voor mijn zoon en mijn man een neutraal shirt en een broek. Voor mijzelf koos ik een blouse jurk. Zogezegd zo gedaan, na een aantal dagen kwam de kleding binnen en kon ik het geheel bij elkaar zien. Helaas paste de jurk, die ik voor mijzelf had gekocht, voor geen meter en voelde me ik gelijk niet fijn meer in mijn lichaam. Ik had de jurk al een maat groter besteld en ook die paste dus niet. Grrrrrr…
De kleren van mijn kinderen en man lagen nog op tafel en eigenlijk uit boosheid zei ik tegen mijn man “ik trek die trui en die broek wel aan die ik toch nog heb liggen”, “Die kleuren hier ook bij dus dat is voor de foto wel goed”.

 

Als ik hieraan terugdenk moet ik heel hard lachen om mezelf en heb ik een wijze les geleerd die ik graag met je wil delen. Hier drie gouden tips:

TIP 1: Eerst jij!

Kies eerst je eigen outfit uit. Kies iets waar jij je goed in voelt en kies daarna de kleding voor de rest van je gezin erbij.  Dat scheelt je echt een hele hoop gehannes en gewring om jezelf in een outfit te krijgen waar jij je misschien niet 100% fijn in voelt.

TIP 2: Gebruik je basics

Kies fijne basics uit je kast, en verrijk eventueel met items uit het seizoen. Je hoeft voor een fotoshoot geen hele nieuwe garderobe aan te schaffen.

Voor mijn man en zoon had ik gekozen voor een beige broek, die ze allebei al hadden en daarbij een groen shirt. Op de dag zelf bleekt het te koud te zijn en had mijn zoon een groene trui aan, die we ook gewoon al in de kast hadden liggen. Mijn dochters hadden een nieuwe jurk, gecombineerd met een maillot en vestje wat ook al in de kast lag.

TIP 3: Heb plezier

Een van de tips die ik van een vriendin kreeg. Zij boekte laatst een fotoshoot bij mij en was bang dat ze niet leuk op de foto zou staan, want ze had na de laatste bevalling nog niet de maat die ze wenste. Totdat haar man zei: “Hou op en ga gewoon genieten van de prachtige kinderen die je hebt en het plezier die je met hen beleefd”. En dat deed ze, en de foto’s zijn fantastisch. Want dat is wat zij zich herinnerd als ze naar die foto’s kijkt. De leuke dag die zij heeft gehad met haar kinderen en haar man.

De foto's zijn echt 100x leuker als jij het naar je zin hebet

En dit is misschien wel de meest belangrijke tip die ik je kan geven. Geniet en heb plezier. De foto’s zijn echt 100x leuker als jij het naar je zin hebt.

Herken je je in dit verhaal? Het is dus heel normaal maar niet nodig. Met een paar simpele tips ben je voordelig en snel klaar. En ben je bang dat je kids zich niet gedragen of dat de kleding vies is voordat je op de locatie bent? No worries, vergeet niet dat ik ook moeder ben van 3 koters en dus niet anders gewend ben. En dat Photoshop bijna net zo goed werkt als een wasmachine 😉

Vergeet niet dat ik ook moeder ben van 3 koters

Beschikbaarheid

Wil jij weten of ik beschikbaar ben op jullie trouwdag? Laat hieronder jouw gegevens achter en je ontvangt zo snel mogelijk bericht van mij met meer informatie over mijn beschikbaarheid.